TRAIL RATED

Jeep®Cherokee Trailhawk bär stolt upp sitt Trail Rated-emblem som anger att bilen är presterar utmärkt i en mängd utmanande terrängförhållanden inom fem viktiga prestandakategorier: väggrepp, markfrigång, manövrerbarhet, fjädringsväg och vadningsförmåga.

SE NÄR CHEROKEE GÖR SIG FÖRTJÄNT AV SITT TRAIL RATED-EMBLEM
image

VÄLJ BLAND TRE 4X4-SYSTEM FÖR ALLA TILLFÄLLEN

STABILITETSKONTROLL SYSTEMET SELEC-TERRAIN

Selec-Terrain samordnar och optimerar upp till 12 olika system elektroniskt för att ge bättre fordonskontroll på alla underlag. Dessa system innefattar transmissionsstyrenheten, den elektroniska bromsstyrenheten, ESC, växellådsstyrenheten och drivlinestyrenheten. Stabilitetskontrollsystemet Selec-Terrain innefattar: lägena Auto, Snow, Sport och Sand/Mud som ger utmärkt grepp i alla väderförhållanden. Trailhawk-versionen lägger till Rock-läget som ger bästa möjliga terrängegenskaper.

SELEC-SPEED CONTROL

Selec-Speed Control hjälper föraren att köra upp- och nedför branta backar. Systemet omfattar både Hill Descent Control och Hill Start Assist. Selec-Speed Control är endast tillgängligt på Jeep®Cherokee Trailhawk.

MOTORER

image
image

2.2L MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

Dieselmotorn på 2,2 liter levererar 200 hk vid 3 500 varv/min och ett vridmoment på 440 Nm vid 2 500 varv/min, vilket gör den till en av de bäst presterande fyrcylindriga turbodieselmotorerna på marknaden. Versionen på 200 hk finns tillgänglig med Jeep®Active Drive I och Jeep®Active Drive II. Det finns dessutom en version med begränsad effekt på 185 hk med Jeeps 4x4-system Active Drive I. Både versionen på 185 hk och den på 200 hk levereras med 9-stegad automatväxellåda och Start&Stop-system. Turbodieselmotorn på 2,2 liter har en förbrukning på 5,7 l/100 km och utsläpp på 149 g/km i den godkända cykeln för blandad körning.

HK
200
Nm
440

3.2L PENTASTAR V6-BENSINMOTOR

3,2-liters Pentastar V6 är den första varianten av den berömda 3,6-liters Pentastar V6 och har samma innovationer som gav föregångaren med större cylindervolym lovord inom hela branschen för dess effektivitet, kraft och finess. Detta bidrar till en skönare körupplevelse med lägre buller- och vibrationsnivåer (NVH) och en enastående balans mellan ett högre specifikt effektuttag (85 hk/liter) och en bränsleekonomi som är 30 % bättre än för den utgående V6-motorn.

HK
85

2.0L MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

Den effektiva 2,0-liters turbodieselmotorn med 6-växlad manuell växellåda i Jeep®Cherokee har andra generationens Multijet-teknik, fyra ventiler per cylinder och dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) med remdrivning. Motorn har ett bränsleinsprutningssystem av common-rail-typ med ett tryck på 1 600 bar, magnetventilsstyrda bränslespridare och turboaggregat med variabel geometri (VGT). Turbodieseln på 2,0 liter ger en maximal effekt på 140 hk vid 3 750 varv/min och ett vridmoment på 350 Nm vid 1 500 varv/min.

HK
140
Nm
350

KLASSLEDANDE DRAGKAPACITET

Starka Jeep®Cherokee klarar att dra upp till 2 495 kg så att du kan transportera all slags utrustning på släpet. Med släpvagnsstabilisering som standard är det bara att koppla på släpet och köra. Om din Cherokee är utrustad med tillvalssystemet Jeep®Active Drive II eller Active Drive Lock kan du lägga till en elsats för att bogsera bilen efter en husbil.

engine icon
2.0L MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

vehicle icon
1800
engine icon
2.2L MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

vehicle icon
2495
engine icon
3.2L PENTASTAR V6-BENSINMOTOR

vehicle icon
2200
engine icon
2.4L TIGERSHARK MULTIAIR II-MOTOR

vehicle icon
2200

JEEP®CHEROKEE

Prova den hos din närmaste återförsäljare.

BROSCHYR FÖR JEEP®CHEROKEE

Hämta en broschyr för Jeep® Cherokee