VAD ÄR HYBRIDFORDON OCH VARFÖR VÄLJ ETT?

Hybridbilen är ett av de bästa sätten att dra nytta av kombinationen av en förbränningsmotor och en elmotor.

En hybrid SUV ger flexibiliteten hos en förbränningsmotor som är lämpligare för längre körningar, vilket eliminerar behovet av att ladda batteriet från en extern källa. Å andra sidan, för daglig körning och kortare resor, kan hybridfordonet också ta sig runt i fullt elektrisk läge, vilket gör att koldioxidutsläppen är noll.

Kombinationen av förbränningsmotorn och elmotorn gör det också möjligt för fordonet att leverera högre vridmoment och ge bättre prestanda än konventionella motorer med stora slagvolym.

Riduci i tempi di ricarica. La nuova easyWallbox.

Hybridbilar – Teknologi och skillnader

En hybridbil har ingen hybridmotor, i motsats till vad många tror. Hybridbilar har två motorer som fungerar sömlöst tillsammans, men som fortfarande är två separata och autonoma motorer. Men för att förstå vad ett hybridfordon kan göra, måste vi skilja på olika typer av hybridfordon genom att identifiera deras specifika teknik och skillnader.

Kort sagt, skillnaden mellan en Plug-In Hybrid och en mild hybrid är att den oftast laddas av ett externt uttag och är inte beroende av förbränningsmotorn, som i fallet med en mild Hybridbil

FÖRDELARNA MED EN HYBRID SUV

Fördelarna med att välja en hybridbil är tydliga.
Hybridfordon är en trend som ständigt växer i hela Europa, tack vare incitament såväl som nationella och lokala.

Det finns två typer av ekonomiska och finansiella fördelar, distinkta men kompletterande.

Fördelarna med att köpa en hybridbil varierar från land till land. Till exempel:

• Ger dig tillgång till statliga incitament för att köpa din hybrid SUV;

• Det ger också tillgång till regionala eller lokala incitament, som kan kombineras med statliga incitament.

• Det garanterar fördelar för inköp och installation av laddningsinfrastrukturer.

En hybridbil erbjuder också fördelar under hantering och underhåll av bilen. Exempel på detta är:

• Sänkt fordonsskatt

• Minskar laddningskostnaderna och energiförbrukningen.

Och allt detta utan att offra prestandan för din nya hybrid SUV, som ger en ännu mer spännande körning med sin nya hybrid 4x4.

HUR LADDAR MAN EN HYBRID?

En av de vanligaste frågorna om ett hybridfordon är hur man laddar det. När vi pratar om att ladda en hybrid SUV måste vi vara specifika och prata om en plug-in hybrid. Denna teknik möjliggör smidig och mångsidig laddning, oavsett om det är hem- eller offentliga laddstationer.

För hemladdning finns det ett ekosystem av lösningar som är utformade för att tillgodose ägarnas behov, oavsett hur olika de kan vara.

1. Med standardkabeln kan du ansluta din bil direkt till ett eluttag.

2. easyWallbox är det smarta och enkla sättet att installera ett uttag hemma. Efter att du har gjort rätt ändringar av elförsörjningskontraktet, möjliggör laddboxen en minskning av laddningstiderna och optimering av snabba laddningsstunder.

3. Juice Box® är den anslutna laddboxen som låter dig övervaka och hantera laddning.

Laddning på offentliga eller semi-offentliga stationer garanteras med Mode 3-kabeln som är kompatibel med de flesta europeiska kontakterna.

Lär dig mer om de olika sätt som Jeep® kan ladda.

4xe HUB

Jeep® är redo att ta sig an de nya utmaningarna med rörlighet genom att införa elektrifiering i sitt sortiment. Det är så den nya världen av Jeep® hybridfordon är född.

De nya Jeep® 4xe Plug-In-Hybriderna är avancerade mobilitetslösningar som kan förbättra prestanda och körglädje samtidigt som driftskostnaderna och utsläppen minskar jämfört med fordon utrustade med en förbränningsmotor, vilket alltid ger dig den bästa hybrid suven från Jeep®.

Renegade 4xe

Jeep® Renegade 4xe

Compass 4xe

Jeep® Compass 4xe