Efter sin världspremiär på bilmässan i Genève i tidigare i år har den nya plug-in hybriden från Jeep kunnat beskådas på bilutställningen Parco del Valentino i Turin.
Nu intar Nya Jeep Renegade hjärtat av Paris och Jeeps exklusiva monter på Champs-Elysées.

Den nya modellen kommer att visas på Playground expo fram till den 25 september i ett partnerskap med WSL (World Surf League), LNB (Ligue Nationale de Basket) och JeepELITE.

Renegade PHEV visas i utrustningsnivån Trailhawk med funktioner som visar på modellens starka framdrivning och personlighet. Samtidigt är modellen snäll mot miljön tack vare en räckvidd med eldrift på cirka 50 kilometer. Renegade är utrustad med en 1,3-liters GSE-turbo bensinmotor men har även en elektrisk motor placerad mellan bakhjulen.

Elmotorn drivs av en uppsättning batterier som laddas under körning eller via ett externt eluttag. Laddning kan ske i hemmet via ett vanligt eluttag, alternativt på offentliga laddplatser med hjälp av effektiva Wallbox.  Laddningstiderna kan variera från en och en halv timme till tre timmar beroende på typ av uttag.

Kombinationen av förbränningsmotor och elmotorn garanterar suverän prestanda och körglädje.
0-100 km/h uppnås på ungefär sju sekunder, koldioxidutsläpp på lägre än 50 g/km (NEDC2) och med en topphastighet på 130 km/t. Den totala effekten är 190 respektive 240 hästkrafter, beroende på version.

Tack vare hybridtekniken förbättras vridmomentet och Jeep Renegades redan legendariska terrängförmåga.  Den nya elektriska fyrhjulsdriften (eAWD) tillhandahåller inte drivning bak via kardanaxeln utan genom en dedikerad elmotor. Detta gör att de två axlarna kan separeras och vridmomentet styrs nu på ett mer effektivt sätt än via ett mekaniskt system.

Jeep Renegade PHEV har en unik interiör och instrumentpanel. I Uconnect-systemet (med 8,4 tums HD skärm) finns menyer där kan föraren kan hålla koll på hybridsystemet.

Knappen för Selec-Terrain är som tidigare placerad framför växlingsspaken och bredvid denna återfinns reglaget för hybridens olika körlägen:

  • Hybrid: läget optimerar effekt och minimerar bränsleförbrukningen. Förbränningsmotor och elmotor arbetar tillsammans beroende på olika vägförhållanden genom att återvinna bromsenergi.
  • eSave: Förbränningsmotorn kan underhålla eller ladda batteriet under körning (förarens valbara alternativ)
  • Electric: Läget som möjliggör ca 50 kilometer på ren eldrift.

På 7 tums skärmen informeras föraren bland annat om: batteriets laddningsnivå, räckvidd med eldrift, lägen där förbrännings- och eldrift kombineras, effekt i procent och laddningsnivåer.

Den större pekskärmen på 8,4 tum har nya menyer som återspeglar effektflöde, körhistorik, laddningstider, eSave men också inställningarna vid laddning.

Jeep har alltid varit en föregångare inom nya segment och ny teknik. Nu inleder varumärket ett nytt kapitel i sin nästan 80-åriga historia genom att introducera nya modeller med plug-in hybridteknik. Renegade kommer att vara först ut att elektrifieras av Jeeps modellprogram för Europa.

Att plug-in tekniken introduceras förstärker varumärkets kärnvärden frihet, äventyr, äkthet och passion.