VÅRT UTBUD AV SUV

SUV har alltid varit synonymt med äventyr och frihet, men Jeep vet att alla suvar inte är likadana. Från de två suvarna Grand Cherokee och Cherokee till familjens nytillskott Compass och Renegade ända till den ikoniska modellen Wrangler – det är lätt att hitta en Jeep SUV som passar just dig.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.
På följande sidor kan illustrativa bilder som tagits på godkänd terrängväg och/eller gjord med datorgrafik förekomma.

SUV. VI GAV DEN MENING.

SUV, en akronym som står för Sport Utility Vehicle, må ha blivit ett vanligt ord på 1980-talet, men kapaciteten bakom dess namn började mycket tidigare. Cherokee skrevs in i historieböckerna ännu en gång år 1974 när termen Sport Utility Vehicle dök upp för första gången i broschyren. Sedan dess har ordet suv och varumärket blivit så populära att suv blivit synonymt med Jeep! 

Våra första suv modeller blev legendariska för sin banbrytande attityd och sin förmåga att ta sig förbi alla hinder i deras väg. De kännetecknades av sin mångsidighet tack vare hög markfrigång, fyrhjulsdrift och en robust interiör. Denna kombination av frihet och kraft lyfte Jeep till en högre nivå än den vanliga uppfattningen om vad en suv bör vara, vilket skapade ett känslomässigt band och en entusiasm bland anhängarna som ännu idag inte har överträffats. Denna passion fortsätter att driva Jeep framåt för att skapa ikoniska suvar som tillgodoser dagens förarbehov fullt ut. I Sverige kallas suv även stadsjeep – som visar hur legendarisk Jeep är i Sverige!

HISTORIEN OM SUV. DIN FRAMTID.

Historien om Jeep är väldokumenterad och går tillbaka till 1941 och andra världskriget under namnet Willys Overland. Suvens ursprungliga design visade upp samma funktionalitet och otroliga slitstyrka som alltid har kännetecknat Jeep. Det var inte för inte som den amerikanska armén kallade den för sitt universalfordon. Jeep skrev om sin egen historia i varje kurva. Jeep har alltid varit en banbrytare snarare än en trendsättare, från sitt unika namn till myntandet av uttrycket SUV.

Med revolutionerande suvar som Jeep CJ, den första ”civila jeepen” som började tillverkas för allmänheten år 1945, till fullstora Jeep modellerna Wagoneer, Cherokee och den speciella Jeep Dispatcher , har Jeep inte bara legat steget före med sina suvar – företaget har skapat detta fenomen och hela tiden fortsatt att utveckla det. På mitten av 80-talet introducerades Wrangler och en omdesignad Cherokee som blev kultförklarade bland suv-, bil- och friluftsentusiaster.

SUV. KOMPAKTSUV. 4X4. STADSJEEP. OLIKA NAMN, SAMMA ANDA.

Många gånger blandas orden SUV, kompaktsuv och 4X4 samman, men beroende på vad du behöver är det bra att veta vad som skiljer dem åt och vad som förenar dem. Skillnaden mellan en kompaktsuv och en SUV ligger mestadels i deras ram och konstruktion, och har inte mycket att göra med deras förmåga. En SUV är byggd på en bredare och längre ram som ger högre markfrigång och ökar den totala storleken. Å andra sidan är en kompaktsuv vanligtvis byggd på en mindre personbilsbaserad ram med självbärande kaross. 4X4 är helt enkelt en term som används för att beskriva ett fordon med ett system som mekaniskt driver alla fyra hjulen på samma gång. SUV, kompaktsuv och 4X4 erbjuder alla överlägsen terrängkapacitet jämfört med vanliga personbilar. Dessa och många andra kvaliteter representerar det förflutna, nutiden och framtiden för varumärktes sortiment av SUV kompaktsuvar och fyrhjulsdrivna bilar.

HYBRIDSUV: ÄVENTYR OCH FRIHET PÅ ETT NYTT SÄTT.

Är du redo att utforska platser där ingen varit på äventyr tidigare? Jeep har precis förhandsvisat sin första laddhybridsuv någonsin, vilket öppnar dörrar för nya möjligheter ännu en gång. Genom att utnyttja kraften från de två motorerna, en förbränningsmotor och en elmotor, kan hybridfordon skapa många fördelar för föraren, passagerarna och miljön. Kombinationen av dessa två motorer leder till förbättrad bränsleekonomi och drastiskt minskade CO₂-utsläpp, samtidigt som det ger möjlighet att emellanåt köra på enbart elkraft.

Renegade och Compass har utnämnts som de två första hybridsuvarna inom modellprogrammet. Deras förbränningsmotor används för att driva de två framhjulen, medan en elmotor driver bakhjulen. Hybridernas elmotor kan laddas via kabel, men också under körning tack vare kraft som genereras av förbränningsmotorn. Den innovativa användningen av hybridsystemet ökar inte bara effektiviteten – elmotorns omedelbara vridmoment ger dessutom ett elektrisk fyrhjulsdriftsystem med snabbare motorrespons och förbättrad terrängkapacitet.

HYBRID MODELLUTBUD

JEEP RENEGADE. EN KOMPAKT OCH ENERGISK SUV.

Den kompaktsuven Renegade är ett utmärkt exempel på varumärktes unika och energifyllda karaktär. Med sin effektiva och kapabla fyrhjulsdrift Active Drive är denna kompaktsuv alltid redo för äventyr.

Renegade

JEEP COMPASS. VÄLJ DIN DESTINATION.

Compass är en kompaktsuv och stadsjeep som verkligen är redo att åka vart du vill – den förkroppsligar Jeep-andan med sin kompakta design, rymliga interiör och kapabla fyrhjulsdrift. Det är den perfekta följeslagaren i urbana och lantliga miljöer.

Compass

JEEP CHEROKEE. STADSSUVEN SKAPAD FÖR ATT UPPLEVA MER.

Cherokee är det perfekta alternativet för de som vill ha en medelstor SUV. Den kombinerar en förstaklassig elegans, komfort och säkerhet på väg
såväl som svår terräng, tack vare version Trailhawk.

Cherokee

JEEP GRAND CHEROKEE. EN SYMBOL FÖR PERFEKTION.

Grand Cherokee är den största suven i modellprogrammet. Den är både kraftfull och lyxig på samma gång. Med enastående komfort, premium känsla och oöverträffad terrängförmåga är Grand Cherokee ännu idag vår mest prisbelönta SUV någonsin.

Grand Cherokee

JEEP WRANGLER. GER ÄVENTYRET ETT ANSIKTE.

Slutligen har vi varumärkets mest ikoniska modell, suven som startade det hela. Jeep Wrangler är symbolen för fyrhjulsdrift och friheten att kunna köra vart du vill, som fortsätter att inspirera världen ännu idag.

Wrangler
image

NJUT AV KOMFORTEN OCH LÅT ÄVENTYRET VISA VÄGEN.

När det gäller valet av suv är det en klok idé att välja det mest prisade varumärket som också har definierat vad en suv är. Upptäck alla fantastiska erbjudanden för hela utbudet av Jeep-suvar och upplev frihet som aldrig förr!

erbjudanden