Jeep Historia

Jeep Historia

Ett ARV av hjältar

Ikoniska Jeep® -märket är erkänt världen över för alltid knutet till frihet, förmåga och äventyr. Varje Jeep modell har en unik historia att berätta, med ett rikt arv som går tillbaka till den ursprungliga Willys MA.

Vår historia är din historia. Jeepägare har länge vetat att Go Anywhere, Do Anything® är ett sätt att leva, inte bara en slogan. Utforska vårt legendariska sortiment och skapa sedan din egen tidlösa historia i en Jeep 4x4.

1940 -talet

Go-Anywhere, Do-Anything® Jeep 4x4 föddes i stridens hetta och blev en hjälte för tusentals allierade soldater runt om i världen. Med de lika heroiska civila Jeep -fordonen på 1940 -talet etablerade Jeep stadigt som den obestridda ledaren inom 4x4 -teknik.

1950 -talet

På 1950 -talet ökade fritidsfordonet, liksom den tekniska överlägsenheten. Entusiaster hjälpte till med att lansera Jeep® Jamborees och tog den ursprungliga frihetsmaskinen till nya höjder i försäljningen tack vare sju unika modeller.

1960 -talet

Helt nya Jeep® Wagoneer representerade oöverträffad förfining och innovation. Prestige och individualitet styrde dagen. Jeep  växte till att omfatta 14 modeller - för arbete, fritid, rekreation och som ett lyxigt kapabelt transportmedel

1970 -talet

Varumärkets 4x4-ledarskap fortsätter på 70-talet med introduktionen av det första full-time 4x4-systemet. Den sportiga 2-dörrars Cherokee (SJ) vann flera priser inom 4WD. Sex modeller hjälper till att höja försäljningen till rekord volymer

1980 -talet

Nya Jeep® Cherokee (XJ) introducerades och revolutionerade 4x4-marknaden. Den mäktiga XJ introducerade många branschnyheter, inklusive: den första kompakta 4-dörrars suven, första UniFrame-konstruktionen, första full-time 4x4-systemet med shift-on-the-fly växling.

1990 -talet

Helt nya  Jeep® Grand Cherokee (ZJ) sätter ett nytt riktmärke i branschen tack vare sin unika balans mellan on-road och off-road. Den suveräna Wrangler (TJ) med sin nya fjädring introducerades 1997. År 1999 marknadsfördes nya Grand Cherokee (WJ) som den mest kapabla suven någonsin. Försäljningen steg till 629.000 enheter under decenniet.

2000 -talet

Den radikala Jeep® Wrangler Rubicon (år 2003) var det mest kapabla fordonet som någonsin producerats av Jeep. En ny 4-dörrars Wrangler som heter "Unlimited" tog branschen med storm. Compass och Patriot var de första jeepmodellerna som nådde in i det lilla SUV-segmentet.

En helt nydesignad Grand Cherokee (år 2011) lanserades för att ge fina recensioner och uppdaterades 2013 med ny styling och ny 3.0L EcoDiesel ™ -motor.Nya Cherokee (2014) ersätter Liberty att omdefiniera mellansegmentet.

 

Historien om Jeep och sina äventyr fortsätter..